Juridik

Uppdatera dig om nya lagar med juridiska kurser

I dagens samhälle stiftas nya lagar och gamla lagar ändras regelbundet. Många av dessa kommer att ha förändrande effekter på din organisation. Även om du inte är jurist eller annan typ av jurist av yrke, är det oerhört viktigt för din organisations rykte och resultat att känna till några av dessa lagar.

Om du är uppdaterad om de rättsliga kraven i frågor som är relevanta för ditt företag, kommer du dessutom att kunna bli den som är bäst lämpad att gå in i ämnet. Det säger sig självt att detta kan leda till ett stort steg uppåt i din roll eller karriär. Sök i listan över juridiska utbildningar ovan och hitta en som kan ge dig ovärderliga specialistkunskaper.

Utbildning i arbetsrätt

Ett område som alla företag måste vara uppdaterade på är arbetsrätt. När det gäller att anställa och avskeda finns det riktlinjer för att se till att alla i situationen behandlas så rättvist som möjligt. Arbetsrätten är också viktig för nuvarande anställda eftersom den säkerställer att dessa anställda får de förmåner som krävs och har alla rättigheter som de förtjänar. Många av dessa lagar finns också till för att skydda arbetsgivarna, vilket innebär att det verkligen är en vinst för alla att få arbetsrätten på rätt sätt.
Annat utbildningsinnehåll

Lagstiftningen kan påverka ditt företag på många sätt oavsett vilket område du verkar inom, så det lönar sig att känna till dess finesser och hur den kan påverka dig.

Här hittar du ett stort utbud av juridiska utbildningar att välja mellan, bland annat följande:

 • Avancerat socialt ansvar för företag
 • Juridiska etiska frågor
 • Ansvarsfrågor för yrkesverksamma inom designbranschen
 • Praktiker och förfaranden för vräkning
 • Juridiska konsekvenser av sociala medier på arbetsplatsen

Vem behöver juridisk utbildning?

I dag är juridik definitivt inte bara för advokater. Ett stort antal juridiska utbildningar är dock avsedda för jurister, t.ex. advokater och biträdande jurister. På ett område som juridik ändras reglerna ständigt och de yrkesverksamma måste hålla sig uppdaterade för att vara relevanta. På grund av detta är jurister på sätt och vis livslånga studenter som alltid har något nytt att lära sig.

Eftersom lagen påverkar oss alla kan vi alla dra nytta av någon form av juridisk utbildning. Juridisk utbildning är dock en nödvändighet för vissa personer. Personalvetare är en av dessa grupper. Om de ska kunna göra det bästa för sitt företag och de anställda som de betjänar måste de helt enkelt känna till de rättsliga kraven för hur de ska göra detta.

Några andra icke-juridiska yrkesgrupper som skulle kunna dra nytta av juridisk utbildning är:

 • CFO:er
 • VD:ar
 • Skatteansvariga
 • Fastighetsmäklare
 • Regeringstjänstemän
 • Ingenjörer

Kursformat för juridik och juridisk utbildning

Utbildning i juridik och juridik erbjuds i flera olika format för att passa dina behov. Inom dessa kan du välja mellan olika kurslängder, resultat och priser. Jämför kurser och begär information för att komma i direkt kontakt med leverantörer och begära information.

Klassrumsutbildning

Gå tillbaka till klassrummet och studera tillsammans med andra! Om du drar nytta av gruppdiskussioner och interaktion live är detta utbildningen för dig.

Onlinekurser

Om du behöver anpassa utbildning och personlig utveckling till dina befintliga åtaganden kan en onlinekurs vara något för dig. Delta i direktsända webbseminarier och slutför det återstående kursmaterialet när det passar dig.