Alla borde ha en coach

Oavsett om du klättrar upp på företagsstegen eller banar din egen väg som entreprenör, är det en sak som gäller för alla: Vi behöver alla lite stöd. För att leva ditt bästa personliga och yrkesmässiga liv krävs medveten självreflektion och kontinuerlig personlig utveckling. Även när vi är som bäst har vi dock alla blinda fläckar som hindrar oss från att se hela bilden av våra liv och de tankar, vanor och beteenden som hindrar vår utveckling. Samma sak gäller för våra vänner och vår familj. Även om våra nära och kära kan ha de bästa avsikterna, saknar de ofta urskiljningsförmåga att på lämpligt sätt analysera och ge handlingsbara råd. Så vem vänder vi oss till för att få opartisk utvärdering och expertis? Man tar hjälp av en personlig coach.

Framgångsrika människor lämnar inte sina framsteg åt slumpen – de tar dem vid hornen. Att anlita en livscoach är ett utmärkt exempel på hur de som söker personlig och professionell expansion kan ta ansvar för den vision de har för sina liv. Faktum är att några av våra favoriter bland de mest framgångsrika personerna offentligt har gått i god för värdet av coachning. Till exempel har både Oprah Winfrey och Bill Gates citerats för att berömma sina egna erfarenheter av livscoachning. Winfrey har länge arbetat med coachen Martha Beck och säger: ”Coaching hjälper dig att stoppa det galna tankesnacket i ditt huvud som hela tiden säger att du inte är tillräckligt bra.” Gates, å andra sidan, har sagt att ”alla behöver en coach. Vi behöver alla människor som ger oss feedback. Det är så vi förbättrar oss.”

En certifierad livscoach och licensierad professionell rådgivare är ett utmärkt sätt att ta nästa kliv med, vi behöver alla en livscoach eftersom det finns en kraft i att någon annan, en professionell person som reflekterar tillbaka till dig vad du säger och ser för att öppna upp ditt sinne, identifiera dina blind-spots, uppmuntra till upptäckt och stödja dig i att skapa handling.

Från att känna sig fast i livet till att inleda kreativa projekt och karriärövergångar, en livscoach är den ena halvan av ett tvåmannateam som är engagerat i din utveckling. Även om vissa coacher kan erbjuda terapeutiska tjänster för att hjälpa dig att identifiera mentala blockeringar och begränsande övertygelser, är huvudmålet för en livscoach att hjälpa dig att hjälpa dig själv att utforma och genomföra en specifik vision av ditt liv. Genom att samarbeta om åtgärder kommer du och din livscoach att överträffa tankesättet för att skapa åtgärder och rutiner som kommer att förvandla ditt liv från stillastående till stjärnfullt.

Lämna en kommentar